• جایگاه بازاریابی اینترنتی در کسب و کارهای امروزی :

    محمد مهدی عزیز محمدی

    تاریخ انتشار: 1395/08/25

    امروزه بازاریابی اینترنتی به شکل گسترده و متنوعی در شکل گیری و توسعه کسب و کارها نقش دارد. حضور تلفن های همراه هوشمند، تبلت ها، فبلت ها و ... هم چنین اینترنت های پر سرعت و شبکه های اجتماعی مختلف در تسریع روند این فرآیند نقش به سزایی دارد.مهم نیست کسب و کار شما چیست؟ مهم این است که برای رقابت در بازار کار استفاده از بازاریابی اینترنتی قدرتمند ترین اهرم تبلیغاتی شماست. شبکه های اجتماعی این روزها ویترین عرضه شما هستند. تا زمانی که عرضه ای نباشد تقاضایی صورت نمی گیرد. ضمن اینکه نباید فراموش کنیم مشتریان نسبت به قبل باهوش تر شده اند و نیاز به محتواهایی هوشمندانه تر و خلاقانه جهت تحت تاثیر قرار دادن آن ها داریم. دیگر نمی شود با شعرها و شعارهای کلیشه ای کسی را مجاب به استفاده از محصول و یا خدماتی کرد. این روزها تبلیغات حسی فضای بسیار گسترده ای را به منظور تبلیغات بر روی ضمیر نا خودآگاه در بر گرفته است. سعی میکنم در اولین فرصت مطلب مفیدی درباره تبلیغات حسی و ارتباط آن با بازاریابی اینترنتی و مدیاهای اجتماعی بنویسم.شاید بد نباشد برای درک بهتر مطالب مذکور مثالی بزنیم. تصور کنید شما صاحب کسب و کاری هستید(هر کسب و کاری) من در اینجا فرض می کنم که کسب و کارم گرفتن عکس های تبلیغاتی است. همه ما میدانیم موثر ترین نوع تبلیغات تبلیغات دهان به دهان است. اما چگونه این فرآیند شکل می گیرد؟ مگر غیر این است که من در راستای تبلیغاتم باید به برگشت سرمایه هم فکر کنم؟؟پس باید بهترین و مقرون به صرفه ترین راه حل را انتخاب می کنم. شانس بسیار بزرگی که برای من وجود دارد این است که : 

    70 درصد مردم دنیا از موبایل های هوشمند استفاده می کنند.

    78درصد مردم دنیا از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.

    75 درصد مردم دنیا از اینترنت استفاده می کنند.

    چه اتفاقی از این بهتر؟
    تنها کافی است من فعالیت را در مدیاهای اجتماعی و اینترنت آغاز کنم و با کم ترین هزینه ها با کمک بازاریابی اینترنتی بیشترین درآمد را داشته باشم.اگر نگاه و رویکرد کسب و کارم را به این سو جهت دهی کنم من یه عکاس تبلیغاتی پرکار و پر درآمد هستم.

    کسب و کار شما چیست؟

    بازاریابی اینترنتی را شروع کرده اید؟

    اگر این کار نکرده اید همین الان دست به کار شوید

  • چرا شبکه های اجتماعی مهم هستند؟

    محمد مهدی عزیز محمدی

    تاریخ انتشار: 1395/08/18

    با افزایش روزمره دستگاه هوشمندی مثل تلفن های همراه، تبلت ها که سهولت ارتباط را برای کاربران افزایش داده اند و هم چنین اپلیکیشن های مختلف نقش شبکه های اجتماعی روز به روز پر رنگ تر می شود. به نوعی می توان این اتفاق را فرصتی خوب برای کسب و کارهای مختلف دانست. شبکه های اجتماعی نفوذ بالایی در تعیین سلایق و علایق کاربران دارند. لذا نباید این منابع بزرگ اطلاعاتی و تبلیغاتی را دست کم بگیریم. شما صاحب هر کسب و کاری که باشید به بازاریابی اینترنتی و شبکه های اجتماعی نیازمندید. از طریق شبکه های اجتماعی می توانید ویترین محصولات و یا خدمات خود را در معرض دید کاربران قرار دهید و اطلاعات مهم را به آن ها بدهید و به صورت آنلاین بازاریابی و حتی فروش انجام دهید.در اینفوگرافی بالا دلایل اهمیت شبکه های  اجتماعی با اعداد و ارقام مشخص شده است و این مستندات نشان می دهد کاربران شبکه های اجتماعی روز به روز در حال افزایش هستند و این مساله در بازاریابی اینترنتی بسیار ارزشمند است. شاید با خودتان فکر کنید این کاربران عمر زیادی ندارند و این جریان یک جریان موقت است. در این صورت به شما خواهم گفت که قانون پایستگی شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید :

    کاربران شبکه های اجتماعی از بین نمی روند بلکه از  شبکه ای به شبکه دیگر منتقل می شوند.

    و این یعنی قدرت  بازاریابی اینترنتی


    آیا هنوز دلیلی برای نداشتن اکانت در شبکه های اجتماعی دارید؟

  • بازاریابی اینترنتی

    محمد مهدی عزیز محمدی

    تاریخ انتشار: 1395/08/11

    بازاریابی اینترنتی با افزایش دسترسی به اینترنت به مساله جدی کسب وکارها تبدیل شده است. اما چگونه می توانیم با استفاده از ویژگی ها تاثیر زیادی بگذاریم؟

     

    بازاریابی اینترنتی با توجه به قابلیت هایی که اینترنت برای کسب وکارها ایجاد کرده است و شکستن محدودیت ها ، تغییر عظیمی را در بازاریابی کسب کارها ایجاد نموده است. اکنون به بررسی نکات موثر بازاریابی اینترنتی که می بایست مورد توجه قرار گیرد می پردازیم.

     

    طراحی سایت خوب
    در مهم ترین قدم باید به ساخت سایتی با توجه به نیازهای کسب و کار و قیمت های طراحی سایت متناسب با بودجه اقدام نماییم. طراحی سایت با ایجاد درگاه های پرداخت الکترونیکی به منظور انجام پرداخت های اینترنتی امری ضروری می باشد. رعایت اصول امنیتی در پرداخت ها، مساله بسیار مهمی در کسب و کارهای الکترونیکی می باشد.

    برنامه ریزی

    در قدم بعد از طراحی کسب وکارهای الکترونیکی باید بازار هدف و بازارهای با پتانسیل بالا که برای تولیدات و خدمات مشخص کرده ایم را مشخص نمایید. باید جامع هدفمان را مشخص کنیم.به چه واسط می توانند به طراحی وب سایت ما لینک شوند. کلمات کلیدی طراحی سایت ما چیست و چگونه در جهت سئو سایت عمل کنیم؟ چه خدماتی را بازاریابی اینترنتی ارائه می نمایم؟ همه این سوالات در برنامه ریزی ما باید پاسخ داده شوند

     

    شبکه های اجتماعی

    فعالیت در شبکه های اجتماعی و تعریف خدمات کسب وکار در شبکه های اجتماعی محور مهمی در برندینگ شما خواهد بود. حضور پررنگ در شبکه های اجتماعی در کنار دیگر ویژگی ها از اصول بازاریابی اینترنتی می باشد.

     

  • Inbound marketing چیست؟

    مسیح نبی زاده

    تاریخ انتشار: 1395/05/18

    شاید تعریف دقیق این عبارت کمی سخت باشد پس بگذارید با این موضوع شروع کنیم که چه چیزی inbound marketing نیست!

    در اکثر روش های بازاریابی سنتی، شما هزینه می‌کنید تا مشتری  به پیام و محصول شما توجه کند،

    به عنوان مثال

    شما در بیلبوردهای سطح شهر تبلیغات می‌کنید یا

    تبلیغات پرینتی در محدوده ای از شهر اجرا میکنید یا

    در نمایشگاه ها و رویدادهای مختلف غرفه خود را راه اندازی می‌کنید.

    در این روش ها هزینه ی اصلی در بازاریابی و تبلیغات شما برای این است که مشتری پیام شما را ببیند و به خرید از شما ترغیب شود. این نوع مدل های بازاریابی و تبلیغات Outbound marketing هستند.

     ایراد این روشها، هزینه ی بالای انهاست و اینکه هیچ اطمینانی از بازگشت سرمایه وجود ندارد و در بعضی موارد نیز (مانند تبلیغات بیلبوردی) نمی‌توانید میزان تاثیرگذاری آن را محاسبه کنید.

    در روش های inbound marketing شما خلاف جریان عمل می‌کنید! دیگر این شما نیستید که به دنبال مشتری می‌روید بلکه مشتریان در جست وجوی شما هستند! چطور چنین چیزی ممکن است؟ در نظر بگیرید شما می‌خواهید برای دوربین عکاسی خود لنزی تهیه کنید.

    از طرفی شما عکاس بسیار حرفه ای نیستید و از طرفی هم برنامه ای دارید تا بتوانید در چند ماه آینده در یک مسابقه عکاسی شرکت کنید. طبیعتا بودجه شما برای خرید نیز محدود است. شما در گوگل برای لنز دوربین سرچ می‌کنید. اطلاعات مورد نظر خود را در سایت های مختلف پیدا می‌کنید و برای خرید خود معیارهایی را تعیین می‌کنید.

    در اینجا شما به دنبال محصولی خاص رفته اید، در گوگل سرچ کردید و نتایج مختلفی را در سایت های گوناگون دیده اید. مطالب آنها را خواندید، قیمت ها را مقایسه کردید و احتمالا از صفحات اینستاگرام و کانال تلگرام فروشگاه های مختلف بازدید داشتید. این دقیقا فرآیندی است که شما به عنوان مشتری به دنبال محصول یا اطلاعاتی خاص گشته و به سایت هایی که این اطلاعات یا محصولات را فراهم کرده اند مراجعه کرده اید.

    مجموعه ی این روش ها Inbound marketing  نامیده می‌شود. بدین صورت که شما به عنوان یک شرکت دقیقا به شیوه ای تبلیغات می‌کنید تا مشتری شما را پیدا کرده و از محتوای شما استفاده کند و به خرید از شما ترغیب شود. بهینه سازی موتور جست و جو یکی از محبوب ترین روش ها در این زمینه است.
    (برای اطلاعات بیشتر در خصوص بهینه سازی موتور جست و جو اینجا کلیک کنید.) شما با تولید محتوای مناسب، در صفحه نتایج گوگل بالا می‌آیید و اگر مشتری در خصوص محتوای شما سرچ کند به سایت شما وارد میشود. (برای اطلاعات بیشتر در خصوص بازاریابی محتوا اینجا کلیک کنید.) از دیگر این روش ها، بازاریابی محتوا است. محتوا میتواند نوشته، عکس، اینفوگرافی یا ویدیو باشد. بازاریابی در شبکه های اجتماعی میتواند نتایج فوق العاده ای برای شرکت شما به همراه داشته باشد. دو مزیت اصلی این روشها کم بودن هزینه و بیشتر بودن بازده آن در مقابل روشهای سنتی است. 

  • در ادامه مقاله قبلی به توضیحاتی در مورد KPIهای مربوط به بازاریابی آنلاین می پردازیم.

    (برای خواندن بخش اول مقاله اینجا کلیک کنید)

    یکی از مهمترین نکاتی که صاحب هر کسب و کاری در فضای دیجیتال باید بداند این است که ترافیک وارد شده به سایتش از چه بخش هایی وارد میشود. به عبارت دیگر کدام سایت ها یا منابع اینترنتی، کابران را به سایت او می آورد.

    معمولا کاربران یا به صورت مستقیم (direct traffic) وارد سایت شما میشوند؛ یا از طریق لینکی از سایت های دیگر (Referral traffic)  به سایت شما هدایت میشوند؛ و یا از طریق موتورهای جستوجو مانند گوگل به سایت شما راه پیدا میکنند.(Organic traffic) نوع دیگری نیز وجود دارد که در آن کاربران در نتیجه تبلیغات شما در سایت های دیگر وارد سایت شما میشوند (Campaign traffic). این نوع تبلیغات هدفمند بوده و معمولا کاربر را به صفحه خاصی از سایت (landing page) هدایت میکند.

    پس لازم است که بدانید کاربران شما از کدام از این چهار کانال فوق وارد سایت شما میشوند. اما مهمتر از داشتن ترافیک بالا، داشتن کاربرانی است که هدف خاص شما را (مانند خرید محصول یا سرویس) انجام دهند یا حداقل بیشتر از سایت شما استفاده کنند.

    در واقع فرض کنید کابری وارد سایت شما میشود، اما تنها با دیدن یک صفحه، به نتیجه مورد انتظار خود نمیرسد و بلافاصله سایت شما را ترک میکند. چنین ترافیکی به درد کسب و کار شما نمیخورد. شما کاربری نیاز دارید که در سایت شما بماند و کار خاصی (که شما برنامه ریزی کردید) انجام دهد.

    ممکن است بپرسید چه کاری غیر از خرید؟ داشتن اطلاعات از مشتریان بسیار باارزش است. شما میتوانید از مشتریان خود بخواهید که فرمی را پر کرده و اطلاعاتی مانند شماره موبایل یا ادرس ایمیل خود را به شما بدهند. این کار میتواند هدف باشد، یعنی شما در روند طراحی سایت خود به طریقی مشتری را به این فرم رسانده و سعی میکنید از او اطلاعات بگیرید.

    طبیعی ست که همه افراد چنین کاری نمیکنند، درصد کاربرانی که هدف خاص شما را انجام میدهند جزو نرخ تبدیل(conversion rate) شما به حساب می آیند. نرخ تدیل یعنی درصدی از مشتریان که هدف خاص شما را انجام میدهند نسبت به کل کاربران؛ این هدف حتی میتواند خرید مشتری نیز باشد.

    هرچه این عدد بیشتر باشد نشاندهنده موفقیت شماست! اما برای اکثر کسب و کارها این نسبت زیر 0.1 است. چرا؟ دلایل مختلفی دارد از جمله مهمترین آنها میتواند روند اشتباه، طراحی بدون توجه به مشتری یا حتی ورود کاربران اشتباه باشد. (مقاله سایت معتبر entrepreneur را در زمینه علل کم بودن نرخ تبدیل بخوانید)

  • CRM چیست؟

    حمید محمود زاده

    تاریخ انتشار: 1395/04/01

    CRM (Customer relationship managment) رویکردی است که تعاملات بین کسب وکار و  مشتریان فعلی یا مشتریان آینده را مدیریت می کند.

    داستان به وجود آمدن CRM
     
    به زمانی فکر کنید که به تعداد انگشتان دست مشتری داشتید، همه چیز به نظر خوب و تحت کنترل شما بود و مشتریان از خدمات شما رضایت کامل داشتند.
    شما تک تک سوابق مشتریان را می دانستید، شماره های آنها را حفظ بودین، آخرین صحبت هایی که در مورد آنها کرده بودین به یاد داشتین و مشتریان به واسطه اینکه حس می کردند آنها مشتریان VIP شما هستند، خوشنود بودند.

    دلیل ساده بود، شما این حس را به مشتریان منتقل کرده بودید که آنها برای شما مهم هستند.

    به واسطه همین رضایت، کسب و کار شما رونق گرفت و مشتریان زیادتر و زیادتر شدند، شما کارمندانی استخدام کردین و بخشی از کارها را به آنها سپردید. کم کم مشتریان قدیمی از خدمات شما ابراز نارضایتی کردند، حتی برخی از آنها زنگ می زدند و به شما می گفتند!
    از طرف دیگر با توجه به اینکه شما با قدرتی که به دست آورده بودید و می توانستید با هزینه کرد، در تبلیغات مشتری به دست بیاورید، خیلی حرف های مشتریان ناراضی را جدی نمی گرفتید

    اما کم کم مشکلات جدی شدند، هزینه های زیادی به شما تحمیل شد، مثلا:
    مشکل اول: کارمند فروشی از مجموعه شما رفت و همان کاری که شما انجام می دادید را راه اندازی کرد و آن بخش از مشتریانی که از مجموعه شما با آنها در ارتباط بود را با خود برد! شما حتی اطلاعات دقیقی از آنها نداشتید که کاری برای جلوگیری از این اتفاق انجام دهید.

    مشکل دوم: گاهی مشتریان برای شکایت به شما زنگ می زدند و شما بین ادعای کارمند فروش و ادعای مشتری دست به قضاوت نادرست می زدین و اوضاع از آنچه بود بدتر می شد، چرا که مستندی از تعاملات مشتری و کارمندان شما موجود نبود.

    مشکل سوم: شما ابزار درستی برای سنجش کارائی کارمندان فروش خود ندارید، به همین خاطر نه درست تشویق می کنید و نه درست جریمه، به همین دلیل رشد کارمند چاپلوس تر بیشتر از رشد کارمندان کاراتر می شد.

    و ... مشکلات دیگر 

    نرم افزاهای CRM براساس همین نیازها ایجاد شدند با یک هدف اصلی، شما زمانی که هزاران مشتری دارید همان حس قدیمی را به مشتریان خود بدهید

    مگر همان 10 مشتری اول نبودند که شما را به اینجا رساندند، اگر بتوانید همان کیفیت خدمات را به 500 مشتری فعلی خود بدهید چه اتفاق می افتد


    اما نرم افزار CRM چگونه این کار را انجام می دهد؟
     
     
    نرم افزار CRM قرار است کاری کند که همه مشتریان حس کنند که مشتریان VIP کسب وکار شما هستند
    این نرم افزاها با ابزارهای از قبیل زیر این کار را برای شما انجام می دهند:

    • برای هر مشتری در یک پایگاه داده ای متمرکز یک پرونده درست می کند و تمام تعاملات کارمندان با مشتری آنجا ثبت می شود، چیزهایی که مشتری از شما خرید کرده، مشکلاتی که داشته و ... و این پرونده را بین همه اعضای شرکت به اشتراک می گذارد
    • در هنگام ثبت مشتری از شما می پرسد که این مشتری از چه طریق شما را پیدا کرده است و بر این اساس هزینه های تبلیغاتی شما را تحلیل می کند تا شما بدانید در کدام بخش ها در تبلیغات خود هزینه کنید
    • کارایی کارمندان فروش شما را اندازه گیری می کند و به شما کمک می کند که در توسعه آنها دقیق تر عمل کنید
    • میزان رضایت مشتریان شما را در دوره های زمانی می سنجد و شما را از نرخ رضایت، افزایش یا کاهش آنها مطلع می کند


    چگونه یک CRM درست برای کسب و کار خود انتخاب کنم؟
     
     
    انتخاب درست نرم افزار CRM مناسب یکی از مهمترین تصمیماتی است که توسط شما باید گرفته شود، ما قبلا یک مقاله کامل در مورد این موضوع نوشته ایم، حتما توصیه می کنیم مقاله راهنمای انتخاب نرم افزار CRM را بخوانید.


    اثرات CRM در کسب و کار من چیست؟
     
    جدا از منافع مختلف CRM این نرم افزارها به شکل قابل توجهی اعداد و ارقام شما را تغییر می دهد 
    یک مطالعه نشان می دهد که CRM اثرات زیر را در کسب و کار شما ایجاد می کند:
    • 41 درصد افزایش درآمد به ازای هر کارمند فروش
    • 300 درصد افزایش نرخ تبدیل سرنخ به مشتری
    • 27 درصد تکرار خرید مشتریان قدیمی
    • و 23 درصد کاهش در هزینه های تبلیغات
  • برای رسیدن به موفقیت در هر فعالیتی باید آن را نسبت به یک معیار مشخص اندازه گیری و رصد کنیم؛ همچنین تلاش هر تیمی به مرور زمان این است که بتواند این معیار(ها) را افزایش داده و به مقدار دلخواه یا ماکزیمم خود برساند. دنیای دیجیتال نیز از این قاعده مستثنا نیست، برای بهینه سازی سایت یا هر نوع فعالیت بازاریابی یا فروش اینترنتی، معیارهایی وجود دارد که هر کدام معنایی خاص دارند. در ادبیات دیجیتال به این نوع شاخص ها KPI     (Key Performance Indicator یا شاخص عملکردی میگویند.

    تعداد KPIها بسیار زیاد بوده و بسته به نوع فعالیت هر کسب و کاری، از تعدادی از آنها استفاده میکند. خوبی این KPIها این است که میتوان بعضی از آنها را با هم ترکیب کرد و عدد تازه ای به دست آورد که معنایی متفاوت از اجزای سازنده خود دارد. در این مقاله و مقالات بعدی تعدادی از این KPIها شرح داده خواهد شد.

    1. تعامل در سایت: 

    این شاخص ها بیانگر میزان اثربخشی سایت شما در جذب مشتری های بالقوه میباشد.

    تعداد بازدید: این شاخص بیانگر این است که سایت شما در هر بازه زمانی (روز ، هفته، ماه) چه میزان بازدید داشته است. قاعده کلی این است که هر چه این عدد بیشتر باشد وضعیت سایت ما نیز بهتر است اما در بعضی موارد ممکن است ترافیک اشتباه وارد سایت ما شوند. یعنی افرادی وارد سایت ما شوند که در بازار هدف ما قرار ندارند و طبیعتا خریدی هم از ما نخواهند داشت.

    خالص بازدید: در شاخص قبلی اگر یک کاربر در دو روز متفاوت، پیاپی به سایت شما سر بزند، هر بار جزو بازدید ها به حساب می آید. اما در این شاخص هر شخص فقط یک بار به حساب می آید. یعنی اگر شخصی برای بار اول وارد سایت شما شود، جزو خالص بازدید به حساب می آید اما در دفعات بعدی اگر به سایت سر بزند، دیگر خالص بازدید تغییری نخواهد کرد.

    نرخ بازگشت: این مقدار درصد افرادی است که بیش از یک بار وارد سایت شدند نسبت به کل افرادی که سایت را مشاهده کردند. طبیعی ست هر چه این مقدار بیشتر باشد یعنی ما توانسته ایم کاربران را راضی نگه داریم و آنها پیاپی به سایت ما سر میزنند؛ این نشانه ی خوبی ست!

    متوسط زمان بازدید: این نرخ به شما بیان میکند به طور متوسط هر کاربر چه مدتی در سایت شما میماند؛ این نرخ یکی از نرخ های مهمی است که بیانگر میزان موفقیت شما در نگه داری کاربران در سایت شما میباشد. هر چه این عدد بیشتر باشد، به معنی مفید بودن مطالب یا چذاب بودن سایت شما برای مشتریان است. 

Go To
Page Size

جمله هفته

اگر از جایی که ایستاده اید راضی نیستید آن را عوض کنید ... شما "سنگ" نیستید.